Hvis du har studeret i nogle år, har du sandsynligvis et SU lån, som så mange andre. Og når du så er færdig med at læse, skal du til at overveje en SU lån tilbagebetaling. Hvordan bør du forholde dig til dette og skal du se på andre lånemuligheder?

Umiddelbart vil det være som alle andre situationer, hvor du har lånt penge. Hvis der er tale om et lån, som du sagtens kan betale tilbage uden det vil påvirke din økonomi markant, så sørg for at få betalt lånet tilbage, så hurtigt som muligt. Det kan ikke betale sig at have et lån bare for at have et billig lån. For nogle år siden kunne der være en idé i at optage et SU uanset om man skulle bruge pengene eller ej og så investere pengene for at få et bedre afkast end lånet, hvormed man rent faktisk kunne ende med at tjene penge på det. Dette kan ikke længere betale sig, da der er sket meget med renterne i dag og da SU lånene dermed ikke er så attraktive, som de var engang. Sammenligner man et SU lån med kviklån, forbrugslån, hurtiglån o.s.v., så er det klart, at SU lånet har en væsentligt lavere rente og er et kviklån alternativet til SU lånet, så vent med at at lave en SU lån tilbagebetaling, da det ellers vil blive dyrt for dig i længden.

Et SU lån kan være en god idé, men kun hvis du rent faktisk skal bruge pengene. Skal du ikke bruge pengene til noget særligt, så sørg for at få lavet en SU lån tilbagebetaling hurtigst muligt. I nogle tilfælde kan et hurtiglån være et bedre alternativ.