Hvad skal du gøre, hvis du er på udkig efter et billig lån? Hvilke ting skal du være opmærksom på, og hvilke faldgruber kan der være? Her finder du nogle tips til, hvad du skal holde øje med og hvilke lånemuligheder du har for at få et billig lån. Det gælder nogle gange om at være lidt kreativ, hvis du skal have billige lån.

Først skal du gøre det helt klart, hvor mange penge du skal bruge, hvornår du skal bruge dem, hvor lang tid du skal bruge dem og hvor meget du kan betale tilbage i måneden. Når du har lavet et overblik over dette, så er du klar til at begynde at se på, hvilke lånemuligheder du har. Det kan være forskelligt fra person til person og fra situation til situation, hvilke muligheder der er og derfor gælder det om at tænke alle muligheder godt igennem, inden du træffer en endelig beslutning.

1. Banken

Mange vil starte med at gå i banken. Måske har du en bankrådgiver, som kender dig godt og som kender din økonomiske situation og dermed kan vedkommende måske hjælpe dig. Find ud af, om det er muligt for dig at låne det ønskede beløb i banken og hvor lang tid det vil tage, før du har pengene på din konto. Dette kan selvfølgelig variere fra bank til bank. Der kan også være forskellige lånemuligheder fra bank til bank og derfor kan det måske i nogle tilfælde være en god idé at undersøge sagen hos et par forskellige banker for at få et større sammenligningsgrundlag.

2. Familien og vennerne

Afhængigt af din situation, kan det i nogle tilfælde være en mulighed at undersøge, om det er muligt at låne pengene enten hos familiemedlemmer, eller hos nogle gode venner. Det kræver selvfølgelig at du sætter dem godt ind i din situation og fortæller om, hvad pengene skal bruges til. For nogle er dette ikke en god idé, da der er mange tilfælde af, at der blevet skabt stor splid i familier eller mellem venner grundet lån, så dette er ikke tilrådeligt i alle tilfælde. Hvis du alligevel vælger at undersøge denne lånemulighed, så sørg for at have helt klare rammer og en helt klar aftale for lånet, så I hver især er enige om vilkårene. På den måde mindsker I, at der opstår store problemer i tilfælde af, at du eksempelvis ikke kan betale pengene tilbage.

3. Lån penge på nettet

Undersøg hvilke lånemuligheder der er for at låne penge på nettet. Der er i dag et hav af selskaber, som udelukkende låner penge ud på nettet og derfor er der ret stor konkurrence om kunderne. Derfor er der også gode muligheder for at få et lån med gunstige vilkår og jo bedre du undersøger de forskellige lånemuligheder, jo større er sandsynligheden for, at du får et godt og billig lån, som passer godt i lige præcis din situation.

4. Friværdi i huset

Ejer du et hus, kunne en lånemulighed eksempelvis være at låne i friværdien. Det afhænger selvfølgelig af, hvor stor friværdien er, hvor mange penge du skal bruge og hvilken rente du kan få det til. Dette kan du undersøge helt præcist gennem din bankrådgiver.
Der findes mange forskellige lånemuligheder og jo bedre du gør dit forarbejde, jo lettere bliver det at udpege det lån, som er bedst for dig og som giver dig de mest fordelagtige vilkår. Det kan variere fra situation til situation, hvilket lån der er bedst, så du bør undersøge tingene grundigt fra gang til gang. Så skal du nok finde det bedste mellem mange lånemuligheder.