Der er ingen kviklånsfirmaer, der lever af at snyde forbrugerne. Alligevel er det en god idé, at du sætter dig ind i lånebetingelserne, så du undgår at snyde dig selv, når du låner på nettet.

Det er mere populært end nogensinde før at låne penge online på nettet, og flere låneudbydere dukker hele tiden frem. Samtidig er der et stort politisk fokus på kviklån, da kritikere mener, at det er for nemt at låne penge for folk, der ikke har en stabil økonomi.

Ikke desto mindre er det muligt at låne penge, og i visse tilfælde er det en god mulighed for at optage et kortsigtet lån uden for store og uoverskuelige omkostninger. Det kræver blot, at du sætter dig ordentligt ind i betingelserne, så du ved, hvad konsekvenserne ved det lån, du optager, er.

Herunder får du et indblik i et par af de ting, du skal være opmærksom på, når du låner penge på nettet.

Sæt dig ordentligt ind i låneomkostningerne

Den fejl, de fleste begår, når de ender med en gæld som følge af at have taget et kviklån på nettet, er, at de ikke har sat dig ind i, hvor meget de skal betale tilbage. Det er lovpligtigt, at lånefirmaerne angiver, hvor meget du skal betale tilbage, når du låner hos dem.

En tommelfingerregel er, udelukkende at låne hos de firmaer, der har en beregner, hvor du kan få de eksakte omkostninger at vide, før du låner. Hvis en låneudbyder har en sådan beregner, ved du på forhånd, hvor meget du skal regne med at betale tilbage over tilbagebetalingsperioden. På den måde kan du nemt sikre dig, at du har råderum i din økonomi til at betale tilbage.

Lån kun, hvis det er nødvendigt

Et kviklån bruges ofte til at dække forbrug, og det er da også en nem måde at dække eksempelvis uforudsete udgifter eller en rejse. Alligevel er det en god idé at spørge dig selv, om du virkelig har brug for det, du skal låne til.

Hvis pengene skal bruges til en bytur med vennerne, er det måske en god idé at blive hjemme på sofaen i stedet. Samtidig er det en god idé udelukkende at låne penge, når du ved, hvor mange penge du har at gøre godt med i de måneder, hvor lånet skal betales tilbage.

De tanker har du typisk ikke gjort dig, hvis du ikke er ædru, når du beslutter dig for at låne pengene. Sørg derfor for, at du kun låner penge, når du ikke har drukket alkohol

Brug sammenligningssider

Der findes masser af sider på nettet, hvor du har mulighed for at sammenligne de forskellige låneudbydere og deres omkostninger på de forskellige lån. Det kan give dig en god fornemmelse af, hvor du finder det lån med de billigste omkostninger, der samtidig matcher dit behov.

Husk desuden, at selvom du har brugt en side til at sammenligne omkostninger, er det ikke sikkert, at det er de aktuelle og sandfærdige tal, der står på en ekstern side. Brug det som et prej, og tjek altid efter, om tallene passer, hos selve låneudbyderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.