Er du netop blevet 18 år gammel, har du dermed mulighed for at ansøge om lån, stort set på lige fod med alle andre voksne. Grunden til at du endnu ikke er 100% på lige fod er, at der kan være nogle steder, hvor du skal være ældre end 18 for at ansøge om et lån. Men som 18-årig har du stadig mulighed for at ansøge om lån hos langt de fleste låneudbydere på markedet. Det er nemt og hurtigt, og der er ikke stor risiko for, at du er optaget i registre som eksempelvis RKI eller Debitor Registret, hvilket kan udelukke dig fra stort set alle låneudbydere.

Sørger du bare for at betale alle dine regninger, kommer du heller aldrig til at være i RKI eller Debitor Registret. Et godt tip til at undgå at havne der er, at du kun skal optage lån, som du har råd til at afdrage på hver eneste måned. Har du råd til at afdrage 300 kroner om måneden på et lån, skal du ikke optaget et lån, der sætter dig hårdere i det end det. Husk din grænse på de 300 kroner, når du går i gang med at lede efter billige lån online.

Mange typer af lån at vælge imellem som 18-årig

Når du for nyligt er blevet 18 år gammel, har du ikke prøvet at tage et lån før. Derfor kan det være rart at vide, at der er en lang række lån at vælge imellem, når du skal til at tage dit første lån. Et af de mest populære lån på markedet hedder kviklån. Det er blandt andet blevet et populært lån, fordi det er så nemt at ansøge om det, og du kan have pengene stående på din konto allerede samme dag, som du får din ansøgning godkendt.

Derudover findes der lånetyper som forbrugslån, privatlån og en kassekredit. Kassekreditten skiller sig ud på den måde, at du får adgang til et bestemt beløb, men det er kun de penge, du reelt bruger, som er dit “lån”. Så får du en kassekredit på 5.000 kroner, og bruger du kun 2.000 af dem, skal du ikke betale afdrag på de resterende 3.000 kroner, som du ikke har brugt, men derimod kun på de 2.000 kroner. Så det kan være, du skal overveje at få dig en kassekredit i stedet for et kviklån, hvis det passer bedre til din situation.

Vælg de billigste lån som 18-årig

Uanset om du skal låne penge som 18-årig eller ældre, er det naturligvis altid en god idé at gå efter de billigste lån. Ligesom med alle andre produkter, er der ingen grund til at betale for meget for dit lån, hvis du kan undgå det. Har du tre låneudbydere at vælge imellem, bør du altid se på, hvor du kan få den laveste rente på dit lån og så vælge det sted, hvor renten er lavest.

Det kan i hvert fald ende med at spare dig rigtig mange penge på den lange bane, da du nok kommer til at tage en række forskellige lån igennem dit liv. Så uanset om du er på udkig efter et kviklån eller et boliglån, skal du altid vælge den lavest mulige rente, som du kan få på dit lån. Husk det.