Hvad sker der, når man havner i RKI og hvordan påvirker det dine muligheder? Er der nogen sammenhæng mellem billig lån og RKI? Og hvordan bør du forholde dig, hvis du er registreret i RKI og har behov for at låne penge?

Det kommer nok ikke bag på nogen, at det påvirker mulighederne for at låne penge, hvis man er registreret i RKI. Hvis man er registreret i RKI, har man på et tidspunkt misligholdt en betalingsaftale af den ene eller den anden årsag og man har vist, at man kan have udfordringer med at betale regninger til tiden. Hvis det er årsagen, er der flere lånevirksomheder og banker, som trækker følehornene til sig og ikke ønsker at låne penge ud. På den måde kan billig lån og RKI blive en udfordring, da nogle virksomheder slet ikke ønsker at låne dig penge, hvis du er registreret i RKI.

Du kan selvfølgelig forsøge at ansøge om et lån under alle omstændigheder ved at kontakte den enkelte låneudbyder og forhøre dig nærmere om, hvad dine muligheder er i din specifikke situation. Selvfølgelig skal du være forberedt på, at det højst sandsynligt stadig vil ende med et afslag på din ansøgning, men du kan måske være heldig.

Hvis du ønsker et billig lån og RKI, eller i de hele taget ønsker et lån, så forhør dig nærmere hos din bankrådgiver. Banken har, som andre låneudbydere, et anstrengt forhold til kunder, som er registreret i RKI, men det kan dog stadig være, at der findes en løsning i din situation. Hvis det ligger år tilbage og din økonomi siden har rettet sig op til det bedre, så kan det godt være, at banken vælger at yde dig et lån på trods af RKI registreringen. Det er selvfølgelig helt op til banken, om dette er en mulighed, men det kan lade sig gøre i nogle tilfælde og det kan jo aldrig skade at forhøre sig. Typisk er det en god idé, hvis du i forvejen har et godt forhold til din bankrådgiver. Dog skal du nok forvente, at det kan være til en lidt højere rente og der dermed ikke vil være tale om et decideret billig lån.

Der er en klar sammenhæng mellem billig lån og RKI. Det er nemlig oftest rigtigt svært overhovedet at få et lån, hvis man er registreret i RKI og i mange tilfælde er det endnu sværere at få et decideret billig lån. I nogle tilfælde kan det dog lade sig gøre alligevel, men det kræver, at du forbereder dig godt, har de rigtige argumenter på plads og er klar til at undersøge flere forskellige muligheder for at se nærmere på den enkelte långivers vilkår og regler.