Når du skal låne penge, er du selvfølgelig interesseret i at få et billig lån med lav rente. Det er langt det billigste for dig og derfor også noget, som kan betale sig at bruge lidt tid på at sætte sig ind i. Men hvordan finder du så et billig lån med lav rente?

Først og fremmest skal du planlægge lånet:

1. Hvor mange penge skal du låne?

Først og fremmest skal du overveje, hvor mange penge du skal bruge. På den ene side skal du selvfølgelig ikke låne mere, end du skal bruge, det det koster dig i renter og dermed bliver dyrere for dig. På den anden måde skal du være sikker på at låne nok, for hvis det viser sig, at du skal bruge flere penge, en du havde regnet med, så bliver det langt dyrere for dig. Der er nemlig som regel et oprettelsesgebyr på et lån og det kommer du til at betale 2 gange, hvis du ikke låner penge nok første gang. Så vær helt sikker på, hvor mange penge du skal bruge, før du låner dem. Ellers bliver det svært at finde et billig lån.

2. Hvor lang tid skal du låne pengene?

Kan du betale pengene tilbage indenfor de næste 3 måneder, eller kommer det til at tage dig længere tid at betale pengene tilbage? Hvis du kan betale pengene tilbage hurtigt, så kan det nogle gang godt svare sig at tage et lån, hvor renten er lidt højere. Da du kan betale pengene hurtigt tilbage, når der jo ikke at løbe så mange renter på. Hvis du kommer til at skulle låne pengene i længere tid, så sørg for at få et så billig lån med lav rente som muligt, da det eller skan blive en rigtig dyr fornøjelse i længden.

3. Hvor meget kan du betale tilbage i måneden?

Den månedlige ydelse – altså hvor mange penge, du kan betale tilbage i måneden, er også interessant at se på. Sørg for at betale så meget, som du har mulighed for, da renterne eller vil løbe på hurtigt. Omvendt skal du heller ikke betale tilbage så hurtigt, at du efter 3 måneder igen står og mangler penge til det du skal bruge, fordi du fik betalt pengene tilbage for hurtigt. Sørg for at ramme en fornuftig balance.

4. Hvilke lånemuligheder har du?

Undersøg grundigt, hvilke lånemuligheder du har. Kan du låne penge af venner eller familie? Kan du låne penge i banken? Kan du låne penge online? Der er mange forskellige måder at låne penge på og nogle af dem er mere hensigtsmæssige end andre. Det afhænger meget af, hvilken situation du er i og nogle gange er det en fordel at gøre det på den ene måde, frem for den anden. Overvej grundigt, hvad der er det rigtige for dig i din situation.

5. Har du virkelig brug for pengene?

Inden du beslutter dig endeligt, hvor du vil låne penge og hvor mange du vil låne, så sørg for at overvej en ekstra gang, om du virkelig har brug for at låne penge. Har du brug for rejsen eller fladskærms-TV’et nu, eller kan du vente, til du har sparet op? Når du har overvejet dette, er du klar til at træffe den endelige beslutning.

At finde et billig lån med lav rente kan være svært, men det er lettere, hvis du forbereder dig grundigt, inden du låner pengene. Hvis du overvejer situationen grundigt inden du træffer en beslutning, så er der langt højere sandsynlighed for at du rent faktisk finder et billig lån med lav rente.