Hvis du overvejer, om du vil låne penge eller ej, så bør du tænke dig rigtigt godt om, før du træffer en endelig beslutning. Her er nogle gode råd til, hvad du bør overveje.

Skal jeg bruge pengene?

Først og fremmest skal du selvfølgelig overveje en ekstra gang, om du overhovedet har brug for at låne penge. Der er ingen tvivl om, at det allerbilligste, du overhovedet kan gøre, er at lade være med at låne penge og i stedet sparre op, indtil du har råd, til det du drømmer om. Dette kan være en lang og træls ventetid, men billig.

Hvis du ikke absolut står og SKAL bruge pengene, så lad hellere være og vent, indtil du virkelig har behov for det.

Hvor meget skal jeg låne?

Det kommer helt an på, hvad det er, du skal købe og hvor meget du selv har til rådighed. Da du skal betale renter af de penge, som du låner, er det selvfølgelig fornuftigt at låne så få penge, som muligt og betale så få penge i renter som muligt og på den måde få billig lån. Lad være med at låne langt mere, end det du skal bruge. Du skal desuden være opmærksom på, at der hos flere låneudbydere er gebyrer forbundet med at stifte lånet og derfor er der som regel også et minimum for, hvornår det kan svare sig at låne penge. Omkostningerne kan gå hen og blive for store.

Hvornår skal jeg bruge pengene?

Da du skal betale renter af pengene og disse ofte kan være betragtelige beløb, så lad være med at låne pengene, før du skal bruge dem. På den måde bliver du heller ikke fristet til at bruge pengene på alle mulige andre ting, end det der var formålet fra starten. Hvis du vil have et billig lån, så lad være med at låne penge før tid.

Hvad skal jeg bruge pengene til?

Når du har besluttet dig for, hvad du vil bruge pengene på, så hold dig til det. Lad være med at bruge pengene på alle mulige andre ting, da du så formentlig bare ender med at skulle bruge endnu et lån, til det, som pengene oprindeligt var beregnet til.

Hvornår skal jeg betale pengene tilbage?

Det kan være meget fornuftigt at betale pengene tilbage, så hurtigt, som du har mulighed for det. Da du skal betale renter af lånet, bliver det dyrere og dyrere, jo længere du venter med at betale lånet. Samtidigt bør du vente, til du har så meget luft i økonomien, at du ikke skal ud og bruge et nyt lån i den nærmeste fremtid. På den måde bliver det ikke et billig lån, da du så formentligt skal betale stiftelsesomkostninger for at optage det nye lån. Så vent til du har plads i økonomien, men vent ikke for længe, da det bliver dyrt.

Når du har været igennem disse overvejelser, er du mere klar til at tage stilling til, om et billig lån er noget for dig eller ej.